У Калуші один із теплонадавачів так і не розпочав опалювальний сезон: без тепла залишаються садки, школи та гуртожиток

27 жовтня 2024 р. 20:56

27 жовтня 2024 р. 20:56


17 жовтня офіційно розпочався опалювальний період у Калуській громаді. Лише ТОВ «Костанза» не розпочало його. Тому мерія буде ініціювати проведення обласного штабу з питань опалювального сезону.

Лише ТОВ «Костанза» – надавач послуг з централізованого теплопостачання не виконало своїх обов’язків – надавати теплоносій громаді.

Це підприємство знаходиться в приватній власності та у сфері державної відповідальності. Адже, коли держава, а саме Фонд держмайна, продавала стратегічне підприємство в приватні руки, то гарантувала, що впродовж 5 років громада буде забезпечена централізованим теплопостачанням.

“Однак, зараз ми бачимо зовсім іншу ситуацію. ТОВ «Костанза» не розпочало опалювальний період і, як на мене, саботує цей процес. Керівництво підприємства самоусувається та не виконує поставленого на них обов’язку”, – пише Найда.

У Калуші терміново провели засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Звернулися до Служби безпеки України, правоохоронних органів, Кабінету Міністрів, РНБО, профільних міністерств, центрального опалювального штабу, щоб вплинули на вирішення цієї ситуації та примусили ТОВ «Костанзу» якомога швидше розпочати опалювальний період

“На жаль, станом на сьогодні, втішних новин немає. Точно знаю, що СБУ плідно працює з цього питання”, – зазначає мер.

На заваді стоять проблеми юридичного поля. ТОВ «Костанза» перебуває на стадії банкрутства. Призначено нового арбітражного керуючого, з яким Найда розмовляв в п’ятницю, 25 жовтня. Йому обіцяли, що на підприємстві врегулюють всі юридичні нюанси і на вихідних розпочнуть процес запуску тепла.

Проте, нічого не змінилося. На підприємстві немає відповідальної за процес запуску теплопостачання людини, невирішеними залишаються й юридичні проблеми. Арбітражний керуючий зі своїм помічником поїхали у Київ. Із їхніх слів – повинен бути зареєстрований керівник, але вони не можуть зробити цей правочин через те, що система державного реєстру, внаслідок дій реєстратора із зовсім іншої області, блокує всі спроби.

“Уся ця ситуація надзвичайно незрозуміла та вимагає особливої уваги з боку правоохоронних органів! Адже громада не повинна бути заручником через дії усіх цих структур. Відбувається якась комерційна боротьба за підприємство, але це не повинно турбувати громаду”, – пише Найда.

Мерія буде ініціювати проведення обласного штабу з питань опалювального сезону. І далі – будуть продовжувати порушувати це питання на рівні держави. Саме державні органи влади можуть примусити ТОВ «Костанза» розпочати опалювальний період.

“У громаді без тепла школи, садочки, дитяча та доросла поліклініки, ВПУ та його гуртожиток, де проживають діти-сироти. Така бездіяльність надавача послуг централізованого теплопостачання просто неприпустима. У Калуші проживають багато ВПО, людей, які не мають змоги придбати додаткові прилади обігріву”, – зазначає Найда.

У Калуші один із теплонадавачів так і не розпочав опалювальний сезон: без тепла залишаються садки, школи та гуртожиток

Джерело: galka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua