Люди просять спекти: жінка з Рожнятова пече корисний хліб

27 жовтня 2024 р. 22:01

27 жовтня 2024 р. 22:01


Коли хліб не лише втамовує голод, але й приносить користь організму, про це добре знає Іванна Феняк з Рожнятова. Молода жінка уже понад 2 роки випікає хліб на заквасці, який корисний для здоров’я та містить високоферментовані продукти, повідомляє “Галицький кореспондент”.

Іванна Феняк розповідає, що все почалося тоді коли у сина виявили непереносимість лактози. Жінка каже, що за чималі кошти придбала курси і почала вчитися випікати самостійно хліб на заквасці. Найперше для свого сина, а згодом і для батьків та рідних. Зізнається, процес нелегкий, який займає багато часу, затрат та сили. Але крок за кроком прикарпатка освоїла всі “плюси” і “мінуси” техніки випікання справжнього хліба.

“Я переконана, що любов до випікання хліба мені передалася від матері та тітки, які колись працювали на хлібопекарні, – говорить Іванна Феняк. – Але мій хліб зовсім інший ніж той, який продають у магазинах. Випікаю лише бездріжджовий, він ферментується у холодильнику, а його бродіння відбувається 5 годин після замішування”.

Рожнятівчанка Іванна Феняк працює на основній роботі, а випічкою хліба займається вдома. Каже, бувають дні, що спить лише по 4 години на добу, бо люди просять спекти хліба. Процес насправді довготривалий і від замісу до готової випічки хлібини становить від 18 до 24 години.

Іванна переконує, що хліб відчуває настрій. Тому коли жінка приходить з роботи втомлена чи з думками про невирішені проблеми, то навіть не береться за замішування хліба.

Нині в асортименті рожнятівчанки є спельтовий хліб, шведський, чорний солодовий, панетони та чіабату. Така бездріжджова випічка при споживанні людиною, завдяки повільному всмоктуванню вуглеводів знижує відчуття голоду. Постійне вживання такого справжнього хліба покращує систему травлення і він корисний тим, у кого проблеми із травленням.

У селищі Іванну Феняк знають не лише завдяки її корисному хлібу, а як сильну жінку, яку життя навчило не здаватись і заради сина йти на зміни у житті та подвиги.

“Я зрозуміла, що життя надто коротке, щоби прожити його будь-як, – підсумовує Іванна Феняк. – Цінуймо миті, цінуймо людей, які поруч і вірять та підтримують. І, головне, не здаваймося за будь-яких обставин і знаходімо справу для душі”.


Мар’яна ЛОКАТИР

Люди просять спекти: жінка з Рожнятова пече корисний хліб

Люди просять спекти: жінка з Рожнятова пече корисний хліб

Джерело: gk-press.if.ua