На Івано-Франківщині провели арттерапію для родин загиблих військовослужбовців (ФОТО)

28 жовтня 2024 р. 20:11

28 жовтня 2024 р. 20:11


Благодійний фонд “Українська Єдність” спільно з місцевою владою організували в Калуші, що на Івано-Франківщині, реабілітаційний захід для родин загиблих військовослужбовців з Калуської громади, під час якого провели арттерапію.

Про це повідомили у соціальних мережах благодійного фонду, пише Фіртка .

У Калуській громаді відбувся важливий соціальний захід, спрямований на психологічну підтримку та реабілітацію родин загиблих військовослужбовців, який об’єднав матерів, дружин та дітей захисників України, надаючи їм можливість отримати емоційну розраду через творчу діяльність та спілкування.

Організаторами заходу, що відбувся 24 жовтня, виступили засновниця благодійного фонду “Українська Єдність” Людмила Прощук у співпраці з Калуською районною державною адміністрацією Івано-Франківської області на чолі з Жанною Табанець , які створили сприятливі умови для проведення терапевтичних занять.

Для дорослих учасників заходу організували арттерапевтичну сесію, під час якої матері та дружини загиблих військовослужбовців мали можливість висловити свої емоції та переживання через створення художніх робіт, що є визнаним методом психологічної підтримки та реабілітації.

Паралельно з дорослою програмою організатори подбали про змістовне дозвілля для дітей, залучивши до співпраці проєкт “СпівДіти Заради дітей“, представники якого провели спеціальний майстер-клас із розмальовування гіпсових фігур, після чого маленькі учасники мали можливість провести час у спеціально облаштованій ігровій кімнаті.

“Цей день підтримки та об’єднання дав можливість родинам загиблих захисників з Калуської громади відчути тепло, турботу та силу спільноти.

Щиро дякуємо нашим захисникам за їхню мужність, незламність і відвагу! Низький уклін за захист нашої країни та майбутнього кожного з нас”, – кажуть в благодійному фонді “Українська Єдність”.

На Івано-Франківщині провели арттерапію для родин загиблих військовослужбовців (ФОТО)

Як зазначають у благодійному фонді “Українська Єдність”, проведення подібних заходів в Івано-Франківській області має важливе значення для психологічної підтримки родин загиблих військовослужбовців, створюючи простір для спілкування, взаємної підтримки та емоційного зцілення через творчу діяльність та спільне проведення часу.

«На заняттях люди змінюють сльози на усмішку», - Ірина Станіславська проводить безкоштовні майстер-класи  розмальовування пряників  (ФОТО)

Найперше – це соціалізація: в Івано-Франківську діти-переселенці розмальовували писанки на папері (ФОТО)

На Івано-Франківщині провели арттерапію для родин загиблих військовослужбовців (ФОТО)

Джерело: firtka.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua