Прикарпатські автори - у довгих списках Книги року ВВС-2024

28 жовтня 2024 р. 20:23

28 жовтня 2024 р. 20:23


До довгих списків конкурсу Книга року ВВС-2024 увійшли 40 видань у трьох категоріях, які журі обрало з-поміж 154 книжок, поданих видавництвами. Серед них твори прикарпатських авторів, зокрема Степана Процюка , Катерини Бабкіної , Мирослава Лаюка , Вікторії Задорської та Василя Карп’юка , пише КУРС з посиланням на BBC Україна.

До довгого списку літературної премії “Книга року ВВС-2024” потрапив історичний роман Степана Процюка “Пан. Роман про Євгена Чикаленка” . У книжці автор прагне не лише занурити читачів у багатогранний світ свого героя, а й показати передусім людину — Євгена Чикаленка.

Також у списку роман Катерини Бабкіної “Мам, пам’ятаєш?” . Може здатися, що це книжка про втрату, після якої неможливо отямитися, про зруйновані життя, про біль, безпорадність і безкінечну приреченість на понівечені долі всіх тих, кого торкнулася злочинна війна та потворна агресія росії проти України, але насправді – ні.

Насправді це книга про те, як безкінечно, з усіх можливих і неможливих сил, люди бережуть одне одного та дбають одне про одного, віддаючи всю ту любов, про яку вони навіть не знали, що можуть стільки її віддати.

У категорію “Книга року ВВС-Есеїстика-2024” увійшов збірник есеїв Мирослава Лаюка під назвою “Бахмут” . Книга описує повномасштабне вторгнення росії через особистий досвід автора.

А у списку номінації “Дитяча Книга року ВВС-2024 ” – книжка Василя Карп’юка “Чудернацька карпатська історія” . Це атмосферна зимова книжка, наповнена магією та карпатським колоритом. Карп’юк цікаво і з гумором розповідає про пригоди головних героїв, майстерно передаючи різдвяну атмосферу карпатського села.

Також у списку номінації “Дитяча Книга року ВВС-2024” книжка Вікторії Задорської “Скелети з шафи моєї бабці” . Історія бешкетної школярки Зоськи, бабця якої виявляється відьмою, в її домі мешкає привид Ромко, а в кінці вулиці є загадковий вхід у Казкокрай.

До речі, фінал конкурсу Книга року ВВС-2024 відбудеться 12 грудня 2024 року. Переможець у кожній номінації отримає грошову премію в розмірі гривневого еквівалента £1 000. Видавці книг-переможців у трьох номінаціях отримають право використовувати логотип премії Книга року ВВС на наступних виданнях.

КУРС писав, що книжка письменника з Косівщини Івана Малковича “Анна Ярославна. Київська князівна — королева Франції” здобула перемогу в номінації “Дитяча книга року BBC-2023”.

Ctrl + Enter

Прикарпатські автори - у довгих списках Книги року ВВС-2024

Прикарпатські автори - у довгих списках Книги року ВВС-2024

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua