У Київській області перевіряють магазини

23 липня 2024 р. 14:54

23 липня 2024 р. 14:54


У Київській області перевіряють магазини. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Як стало відомо, з метою недопущення виникнення харчових токсикоінфекцій у людей, поява яких може бути спричинена перебоями в електропостачанні, та як наслідок відсутності в деяких торгівельних мережах альтернативних джерел електроживлення холодильних вітрин, холодильних та морозильних камер, де зберігаються продукти харчування, що може вплинути на їх безпечність, спеціалістами Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бориспільського району проведено роз’яснювальну роботу серед операторів ринку щодо дотримання ними температурних режимів під час обігу харчових продуктів.

«Операторам ринку з виробництва та обігу харчових продуктів наголошено на необхідності забезпечення належного температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, продовольчої сировини, необхідності використовувати альтернативні засоби електроенергії (бензинові або дизельні генератори, сонячні (акумуляторні) батареї, портативні електростанції тощо) та адаптувати роботу підприємства до графіків відключень електроенергії», — йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що відповідно до вимог статті 49 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператор ринку дотримує температурний режим, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів. Такий режим не повинен перериватися. Виключення щодо дотримання температурного режиму, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів, можливе протягом обмеженого періоду часу в процесі підготовки харчового продукту до перевезення, зберігання, продажу, сервірування харчових продуктів за умови, якщо це не спричиняє ризик здоров’ю споживачів.

У Київській області перевіряють магазини

Відповідно до впроваджених постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), операторам ринку харчових продуктів необхідно:

  • розробити план заходів та інструкції на випадок відключення електроенергії;
  • провести навчання персоналу щодо забезпечення належних умов зберігання харчових продуктів, визначених виробником;
  • переглянути процедури вилучення та відкликання невідповідної продукції та шляхи її утилізації;
  • розробити додаткові заходи з метою забезпечення належних і стабільних умов виробництва та зберігання харчових продуктів;
  • при виробництві та обігу харчових продуктів посилити контроль за дотриманням умов зберігання (температури, часу зберігання).

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

У Київській області перевіряють магазини

Джерело: www.kyivschina24.com