Володимира Кудрицького звільнили з посади керівника «Укренерго»

03 вересня 2024 р. 11:37

03 вересня 2024 р. 11:37


У понеділок, 2 вересня, більшістю голосів наглядової ради звільнили голову НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Ну одного з найбільш адекватних людей в енергетиці – керівника «Укренерго» звільнили. Спочатку вимога на ставці, потім перегнули Наглядову раду. Нагадаю, що «Укренерго» єдині хто нормально побудував захисні споруди. І вчасно запаслися додатковим обладнанням для швидкої заміни», – наголосив нардеп.

За звільнення проголосували троє членів наглядової ради – Юрій Токарський, Олександр Баранюк, Юрій Бойко та Роман Піонковський. Ще двоє незалежних членів проголосували проти. Останній робочий день Кудрицького – 4 вересня. Виконувати обов’язки голови «Укренерго» буде заступник голови правління Олексій Брехт.

Як стало відомо, Володимира Кудрицького вирішили звільнити після Ставки головнокомандувача 30 серпня, на якій був присутній міністр енергетики Герман Галущенко. Після цього Кудрицькому надійшла пропозиція про звільнення за власним бажанням. Однак, сам Кудрицький відмовився писати заяву на звільнення.

Відтак голова «Укренерго» міг бути звільнений за ініціативою наглядової ради, до складу якої входять три незалежні члени та троє представників держави.

Фото: з відкритих джерел.

Володимира Кудрицького звільнили з посади керівника «Укренерго»

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua