Карта бойових дій в Україні 3 вересня

03 вересня 2024 р. 12:24

03 вересня 2024 р. 12:24


Сьогодні, 3 вересня, в Україні розпочався 923 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 3 вересня.

Іран "незабаром" поставить Росії балістичні ракети для підтримки російського вторгнення в Україну.

Російські сили нещодавно відновили втрачені позиції на схід від Коренево на тлі продовження українських штурмів у Курській області 2 вересня.

Окупанти просунулися на Сіверському, Часівярському та Покровському напрямках і на південний захід від Донецька.

Російські окупаційні чиновники оголосили про початок навчального року в окупованій Україні, наголосивши на різноманітних зусиллях Росії з кооптації освітньої системи та примусової русифікації та мілітаризації українських дітей та молоді.

Російські війська нещодавно відновили втрачені позиції на схід від Коренево на тлі продовження українських штурмів у Курській області 2 вересня. Геолокаційні кадри показують, що окупанти нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Ольговки (на схід від Коренево), і ISW оцінює, що українські сили, ймовірно, відступили від поселення. При цьому українські сили незначно просунулися поблизу Погребків і Малої Локні (обидва на північний захід від Суджі), і що російські сили раніше залишили позиції в цих населених пунктах, щоб уникнути оточення.

Карта бойових дій.

Російські війська 2 вересня продовжили наступальні дії на півночі Харківської області, але не зробили жодного підтвердженого просування.

Речник Харківського угруповання військ України полковник Віталій Саранцев заявив, що російські війська посилили використання легкої та важкої бронетехніки на харківському напрямку. Він також заявив, що російські військові найближчим часом перекинуть на харківський напрямок невизначений чеченський підрозділ "Ахмат" для виконання функцій загороджувального підрозділу — спеціального дисциплінарного підрозділу, який веде вогонь по дружніх силах у разі їх несанкціонованого відступу.

Карта бойових дій.

Повідомляється, що 2 вересня російські війська просунулися поблизу Сватового, але підтверджених змін на лінії фронту Куп’янськ-Сватове-Кремінна не було. Російські війська вели наступальні дії на північний схід від Куп’янська в районі Синьківки; на схід від Куп'янська поблизу Петропавлівки; на північний захід від Сватового біля Глушківки, Колісинківки, Стельмахівки, Берестового; на південний захід від Сватового біля Дружелюбівки; на північний захід від Кремінної поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового; і на захід від Кремінної біля Торського 1 і 2 вересня.

Карта бойових дій.

Російські війська нещодавно просунулися в сіверському напрямку на тлі продовження обмежених наступальних операцій у цьому районі 2 вересня. Також вони просунулися поблизу Часового Яру.

Карта бойових дій.

Також окупанти просунулися в Торецьк.

Карта бойових дій.

Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на південний схід від Покровська на тлі продовження російських тактичних успіхів у цьому районі.

Російські війська продовжували наступальні дії на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки 1 і 2 вересня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Карта бойових дій.

Ні російські, ні українські джерела не повідомляли про бойові дії на заході Запорізької області 2 вересня.

Карта бойових дій.

А 1 і 2 вересня російські війська здійснили два штурми на невстановлених ділянках Херсонського напрямку.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

Карта бойових дій в Україні 3 вересня

Джерело: VGORODE (Київ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua