У Києві діятимуть нові перепустки для проїзду транспорту під час комендантської години

04 вересня 2024 р. 13:15

04 вересня 2024 р. 13:15


Стало відомо, коли почнуть діяти нові перепустки у Києві

У столиці планують замінити перепустки, які дозволяють проїзд транспорту під час комендантської години. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

Посадовець зазначив, що перепустки нового зразка почнуть діяти з 00:00 23 вересня. За його словами, потрібно періодично оновлювати перепустки, щоб підвищити гарантію, що правом на проїзд користуються лише ті, хто має на це підстави.

Перепустки отримують особи, які працюють в секторі безпеки та оборони України, критичній інфраструктурі міста та органах державної влади.

Щоб отримати відповідну перепустку, потрібно подати заявку до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де попередні рази отримували перепустку.

У заявці обов'язково обґрунтувати необхідність переміщення транспортного засобу під час комендантської години.

“Наголошуємо, що в разі втрати перепустки необхідно оперативно повідомити про це орган, який її видав. А старі після заміни на нові – повернути до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, що її видав”, - наголосили у Київській міській державній адміністрації.

За стан збереження та використання перепустки, облік і видачу персональну відповідальність  несуть керівники підприємств, організацій чи установ, що її видали.

“Нагадуємо, перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Їх необхідно пред’являти винятково на вимогу правоохоронних органів або уповноважених осіб”, - уточнили у КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перевіряють у Київській області .

У Києві діятимуть нові перепустки для проїзду транспорту під час комендантської години

Джерело: kyiv.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua