Із 23 вересня у Києві почнуть діяти нові перепустки для проїзду в комендантську годину: деталі

04 вересня 2024 р. 13:46

04 вересня 2024 р. 13:46


Із 23 вересня у столиці почнуть діяти перепустки нового зразка, за якими транспортні засоби можуть пересуватися містом під час комендантської години.

Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Періодичне оновлення перепусток — вимушений крок, який підвищує гарантію, що перепустками користуються лише ті, хто дійсно має на це підстави. Тобто працює в секторі безпеки та оборони України, критичній інфраструктурі міста та органах державної влади. Закликаю кожного відповідально ставитися до вимог воєнного стану. Дотримуйтеся режиму комендантської години, що наразі триває у столиці з 00:00 до 05:00”, — зазначив посадовець.

Заявки на отримання перепусток необхідно подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де перепустку отримували попередні рази. У ній обов’язково потрібно обґрунтувати необхідність переміщення транспортного засобу під час комендантської години.

У разі втрати перепустки необхідно оперативно повідомити про це орган, який її видав. А старі після заміни на нові — повернути до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, що її видав. Керівники підприємств, організацій чи установ, що видали перепустку, несуть персональну відповідальність за стан її збереження та використання, облік і видачу.

Також містянам нагадали, що перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці . Їх необхідно пред’являти винятково за вимогою правоохоронних органів або уповноважених осіб.

“Наш Київ” вже писав, скільки людей ховалися на станціях столичного метро під час нічного обстрілу 4 вересня .

Вночі 4 вересня Київщину атакували дронами і ракетами: що відомо про наслідки

Із 23 вересня у Києві почнуть діяти нові перепустки для проїзду в комендантську годину: деталі

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua