Жінки з Київщини можуть стати водійками автобусів: як долучитися до проєкту

05 вересня 2024 р. 13:02

05 вересня 2024 р. 13:02


В Україні стартував пілотний проєкт з безкоштовної підготовки майбутніх водійок автобусів, в якому планують навчити 100 жінок. Так хочуть подолати кадрову кризу. Долучитись до нього можуть жінки віком від 21 до 65 років, які живуть у Києві, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Полтавській, Чернігівській та Миколаївській областях та які мають водійське посвідчення категорії «B», «C», «CE», «D1» і досвід кермування понад 3 роки. Для участі в проєкті треба до 1 жовтня заповнити анкету.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Головна мета проєкту — створити нові робочі місця для жінок у сфері громадського транспорту. Річ у тім, що кадрова криза торкнулася майже всіх галузей України, зокрема перевезень. Тому держава прагне створити умови для перенавчання та опанування нових навичок, зокрема серед жінок.

«Мета проєкту, крім працевлаштування жінок на підприємства, — подолати упереджень щодо залучення жінок у професію водійки автобуса», — наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

У середньому в системі громадського транспорту в світі приблизно 19% водійок. В Україні цей показник менше за 1%, за винятком електротранспорту. Водночас лише в регіонах потрібно понад 6 тисяч водіїв автобусів на внутрішніх маршрутах через нестачу кадрів.

Долучитись до проєкту можуть жінки віком від 21 до 65 років, які живуть у Києві, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Полтавській, Чернігівській та Миколаївській областях. Вони повинні мати водійське посвідчення (категорії «B», «C», «CE», «D1») та досвід водіння понад 3 роки та плани надалі працевлаштуватися водійками автобуса.

Для участі треба до 1 жовтня заповнити анкету за посиланням .

  • Дефіцит працівників через повномасштабне вторгнення Росії — актуальна проблема для України. У Києві, наприклад, інтервали між поїздами метро збільшили через дефіцит працівників У Києві збільшать інтервали між поїздами метро через дефіцит працівників — через вимушену міграцію, специфіку професії та мобілізацію.

Нагадаємо, що українці, які досягли пенсійного віку, але не мають права на пенсію через відсутність необхідного страхового стажу, можуть отримувати соціальну пенсію . Якщо у людини менше 15 років стажу, у віці 65 років вона матиме право на отримання державної соціальної допомоги.

Реклама

Жінки з Київщини можуть стати водійками автобусів: як долучитися до проєкту

Джерело: fastivnews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua