Синоптики розповіли, коли покращиться стан повітря у Києві

06 вересня 2024 р. 08:42

06 вересня 2024 р. 08:42


Причини погіршення стану повітря у столиці

У Києві з 2 вересня фіксуються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

“За даними постів спостереження  ЦГО ім. Бориса Срезневського протягом 3 - 5 вересня рівень забруднення діоксидом азоту досягло 5 - 8 середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація) в районах: Бессарабської, Галицької  площ, вулиць Довженка, Каунаської, Скляренка, Берестейського проспекту”, - уточнили у гідрометцентрі.

Синоптики прогнозують, що метеорологічні умови (жаркий та без опадів характер погоди) та рівень забруднення (тенденція до  подальшого зростання) утримаються в м. Києві ще 6 – 8 вересня.

За даними сервісу Київ Цифровий станом на ранок 6 вересня у Києві стан повітря оцінюється як добре - перевищень не фіксується.


Нагадаємо, що значне погіршення повітря кияни помітили ввечері 2 вересня. Тоді у повітрі відчувався запах гару. За даними точок моніторингу повітря у  Києві станом на 08:30 3 вересня має оцінку “задовільно”. А датчик моніторингу на вул. Щусева, 20 показує, що повітря шкідливе.

Загалом фіксувалось перевищення РМ2.5 та РМ10.

РМ2.5 - це дрібні, невидимі для ока частки пилу, що утворюються під час промислового виробництва, пожеж та згоряння відходів. Можуть через легені потрапляти у кровоносну систему.

РМ10 - це частки діаметром від 2,5 до 10 мікрометрів у складі пилу, що утворюється внаслідок пожеж і промислових викидів. Частки подразнюють слизові оболонки та можуть потрапляти в дихальні шляхи.

Як пояснили погіршення стан повітря у КМДА, читайте за посиланням .

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Чорнобильській зоні вирує масштабна пожежа, що може бути причиною погіршення стану повітря.

Синоптики розповіли, коли покращиться стан повітря у Києві

Джерело: kyiv.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua