Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА опиниться у суді: що йому інкримінують

06 вересня 2024 р. 09:09

06 вересня 2024 р. 09:09


На модернізації системи централізованого оповіщення витратили майже 10 млн грн

Деснянська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Його звинувачують  у розтраті бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що у червні 2022 року посадовець підписав договір із приватним товариством. Йшлося про капітальний ремонт (модернізацію) територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення (ТАСЦО) в Деснянському районі м. Києва.

У прокуратурі пояснили, що ТАСЦО - це комплексна інфраструктура. Вона розроблена для швидкого та ефективного оповіщення громадян у разі надзвичайних ситуацій, небезпеки або кризових ситуацій, що можуть виникнути на території міста, зокрема, повітряних тривог.

На роботи з модернізації системи в Деснянському районі м. Києва з бюджету було виділено майже 10 млн грн.

“Надалі директор Департаменту, діючи в інтересах службових осіб підрядної організації, підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання. Це призвело до зайвого перерахування за вказані роботи понад 370 тис. грн, що підтверджується висновком експертизи”, - повідомили у міській прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підрядник під час ремонту школи в Києві значно завищив ціни. Скільки коштів привласнив підрядник, читайте за посиланням .

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА опиниться у суді: що йому інкримінують

Джерело: kyiv.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua