У Дарницькому районі перейменували вулицю на честь військового, політв’язня Геннадія Афанасьєва

06 вересня 2024 р. 09:38

06 вересня 2024 р. 09:38


У Дарницькому районі столиці вулицю Костянтина Заслонова перейменували на честь військовослужбовця, політв’язня Геннадія Афанасьєва.

Про це інформує Київрада.

“Геннадій Афанасьєв був відомим громадським діячем, активістом громадянського спротиву російській окупації Криму у 2014 році. За проукраїнську позицію був затриманий ФСБ та 767 днів провів у російському полоні. Після звільнення у 2016 році Геннадій Афанасьєв поселився у Києві та активно боровся за звільнення українських бранців кремля. Він був учасником багатьох міжнародних заходів, ініціатором виставок та благодійних аукціонів, написав книгу спогадів про арешт та полон "Піднятися після падіння". Згодом обіймав посаду спецпредставника МЗС України з питань звільнення полонених. Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року добровольцем став до лав Збройних сил України. Герой загинув 18 грудня 2022 року в бою з російськими окупантами поблизу Білогорівки Луганської області”, — йдеться у повідомленні.

Вулиця Геннадія Афанасьєва стане частиною кримської топоніміки Нової Дарниці, доповнивши Севастопольську, Сімферопольську, Ялтинську та вулицю Ісмаїла Гаспринського.

Раніше “Наш Київ” писав, що провулок Достоєвського у Подільському районі перейменували на честь поета, військовослужбовця Максима “Далі” Кривцова .

У Києві перейменують ще 7 вулиць та провулків: нові назви

У Дарницькому районі перейменували вулицю на честь військового, політв’язня Геннадія Афанасьєва

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua