Тендери з переплатою: у яких столичних школах будують укриття за завищеними цінами

06 вересня 2024 р. 12:44

06 вересня 2024 р. 12:44


Скільки переплачують на будівництві укриттів у Києві

У Києві продовжують будувати укриття в освітніх закладах. При цьому ціни у деяких тендерах на будівельні матеріали значно завищені. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію проєкт Dozorro.

Дорогі закупівлі детальніше аналізувалися точково. У результаті аналізу були виявлені випадки значного завищення цін.

Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві підписало договір з ТОВ “БМБуд” на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття на території спеціалізованої школи №44. Вартість робіт становила 121,7 млн грн.

У кошторис вписали бетонну суміш у півтора раза дорожче ринкової вартості, переплата на ній може сягати 7,3 млн грн.


Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві підписало договір з ТОВ "І.Б.К. Девелопмент" на будівництво укриття у гімназії №236. Вартість робіт становить 231,9 млн грн. Ціни на будівельні матеріали у кошторисі значно перевищують ринкові, що свідчить про можливу переплату у понад 3,7 млн грн.

picture

Контракт на будівництво споруди подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття для школи І-ІІІ ступенів №186 у Голосіївському районі міста Києва отримало Київське ПрАТ “Укратоменергобуд”. Загальна сума угоди - 222,7 млн грн.

У документації ціни на будівельні матеріали значно завищені. Ймовірна переплата на зазначених позиціях складає 3,1 млн грн.

picture

У документації ціни також значно відрізняються від ринкових. Загальна переплата на зазначених позиціях може сягати понад 3,2 млн грн.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки у Києві переплатили на модернізації системи сповіщення.

Тендери з переплатою: у яких столичних школах будують укриття за завищеними цінами

Джерело: kyiv.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua