Земельну ділянку на березі річки незаконно передали у приватну власність

06 вересня 2024 р. 16:49

06 вересня 2024 р. 16:49


Ділянка землі, яку передали у приватну власність, належить до земель водного фонду

Земельну ділянку на березі річки Пилявка незаконно передали у приватну власність. Київська обласна прокуратура через суд повернула землю у власність держави, повідомляє портал "Коментарі".

Броварська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання судового рішення про витребування у комунальну власність земельної ділянки площею майже 2 га. У прокуратурі зазначили, що право власності на вказаний об’єкт зареєстровано за Калитянською селищною радою Броварського району Київської області.

“Раніше у суді прокурори довели, що на підставі рішення органу місцевого самоврядування земельна ділянка протиправно відведена у приватну власність громадянину для ведення особистого селянського господарства”, - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що таке рішення суперечить вимогам законодавства, адже ділянка належить до земель водного фонду. Вона розташована в 25-метровій прибережній захисній смузі ставу на малій річці Пилявка – правій притоці річки Трубіж і має перебувати виключно у комунальній власності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрити неправомірне використання земель водного фонду. Одна із сільських рад Обухівського району своїм рішенням надала дозвіл на розробку технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок на місцевості. Згодом землю передали підприємцю. Площа спірних земель становить майже 80 га. Детальніше про це читайте за посиланням .

Нагадаємо, що у Київській області також намагалися незаконно вивести 70 га землі , яка має належати державі.

Земельну ділянку на березі річки незаконно передали у приватну власність

Джерело: kyiv.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua