Прогнози експертів не відповідають реальності: що буде з електропостачанням взимку

06 вересня 2024 р. 18:10

06 вересня 2024 р. 18:10


За словами міністра Германа Галущенка, спрогнозувати ситуацію з електропостачанням складно

Систему електропостачання вдасться збалансувати, а зиму пройти в нормальному режимі електрозабезпечення. Головною умовою є відсутність нових важких ударів РФ по енергетиці. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє портал "Коментарі".

"Якщо не буде ударів, які критично вплинуть на енергосистему, ми пройдемо цю зиму в нормальному режимі. Якщо вони будуть, то, безумовно, передбачити вплив на систему таких ударів на сьогодні складно", - наголосив очільник міністерства.

Також він прокоментував прогнози експертів, за якими світло взимку обмежуватимуть на тривалий час: “З'явилося дуже багато експертів, які кожен день там якісь вкиди роблять: там 20 годин без світла, 18. Насправді вони  нічого не знають… Всі ці оцінки, вони є умовними та не мають  нічого спільного з реальністю”.

Нагадаємо, що у Центрі протидії дезінформації, посилаючись на оцінки експертів, розповіли, якими будуть наступні осінь та зима в Україні. Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в осінньо-зимовий період, залежно від розвитку подій, спрогнозував декілька сценаріїв ситуації в енергетиці - оптимістичний - відключення електроенергії тривалістю до 12 годин на добу та песимістичний - до 20 годин на добу без світла та тепла. Детальніше про оцінки поточної ситуації та прогнози на опалювальний сезон читайте за посиланням .

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час відключень світла у столичних багатоповерхових будинках буде припинятися теплопостачання. Чому кияни залишатимуться без опалення, читайте за посиланням .

Прогнози експертів не відповідають реальності: що буде з електропостачанням взимку

Джерело: kyiv.comments.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua