За час війни близько мільйона гривень і власну техніку агрофірма «Альта» передала на потреби ЗСУ

06 вересня 2024 р. 19:34

06 вересня 2024 р. 19:34


До редакції звернулась жителька Переяслава Тамара Мотриченко та попросила подякувати керівнику агрофірми «Альта» Василю Григоренку за допомогу. Про що історія, розповідає Переяслав .City.

Мій син Василь із перших днів повномастабної війни добровільно пішов на фронт, – розповідає Тамара Василівна, 63 роки. – Зараз його підрозділ перебуває на Харківському напрямку й хлопцям конче потрібно купити шини до вантажного автомобіля. Вася мені казав, що можна й не нові, аби тільки цілі.

Я звернулася із цим проханням до Василя Григоренка. Коли він довідався що ці шини поїдуть на передову, то сказав, що ніяких б/у – за день у вас будуть нові. І вже наступного дня він мені телефонує та каже: шини вже купили. Якщо у вас немає чим забрати, то ми доставимо їх додому. Це наша допмога воїнам на передову.

На зустрічі Василь Миколайович розповів, як його господарство допомагає ЗСУ та територіальній обороні Переяславської громади з перших днів повномасштабного вторгнення.

За ці роки великої війни агрофірма «Альта» передала на потреби ЗСУ два автомобілі КаМАЗ та позашляховик Nissan Patrol. І я письмово відмовився від грошової компенсації господарству за цю техніку.

У перші дні воєнних дій ми перерахували на потреби місцевої тероборони в благодійний фонд, який тожі створили при міській раді, 700 тисяч гривень. Ще 60 тисяч перерахували у благодійний фонд «Скрижалі» та 20 тисяч надали благодійному фонду «Сила Переяславщини».

Нині ми не опікуємося якимось конкретним військовим підрозділом, а просто надаємо кошти тим воїнам, які до нас звертаються безпосередньо чи за них просять батьки.

Власним коштом відремонтували військовий автомобіль, більш як сто тисяч гривень виділили на придбання бронежилетів, кевларових касок та дронів для ЗСУ. Агрофірма робить все, аби якомога швидше наблизити перемогу.

Василь Григоренко та Тамара Мотриченко. За кілька днів ці шини поїхали на передову. Василь Григоренко та Тамара Мотриченко. За кілька днів ці шини поїдуть на передову.

Реклама

За час війни близько мільйона гривень і власну техніку агрофірма «Альта» передала на потреби ЗСУ

Джерело: pereiaslav.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua