Агрономка Віолетта Повалій: "Контролюю роботу сівалки, а на жнивах рахую втрати за комбайном"

07 вересня 2024 р. 11:06

07 вересня 2024 р. 11:06


Ми на Переяслав .City вже неодноразово розповідали про діяльність агропідприємства «МХП-Агро-С», яке з 2013 року входить до структури міжнародної компанії МХП, лідера у сфері харчових та агротехнологій. Підприємство займається вирощуванням зернових, олійних та технічних культур, а його потужності зосереджені на території 11 громад Київської та Чернігівської областей. Земельний банк становить 25,6 тис. га.

Успіх агрокомпанії залежить від злагодженої роботи кожного співробітника, і значною мірою від агрономів – тих, хто робить усе можливе для досягнення високих врожаїв: від оранки та підготовки ґрунту, поливу і внесення добрив до своєчасного збору урожаю.

Сучасне агро – це поєднання передових технологій, наукових знань та інноваційних рішень. Вони дозволяють підвищувати врожайність, зменшувати витрати ресурсів та забезпечувати стійкість до змін клімату. Завдяки впровадженню інноваційних технологій, таких як GPS-навігація, дрони для моніторингу полів, сучасні системи зрошення та обробки даних, агрономи можуть ефективніше управляти ресурсами і точно прогнозувати результати. Саме такий підхід до агровиробництва практикується у компанії МХП, де кожен процес оптимізується за допомогою найсучасніших технологій.

Компанія активно залучає до команди молодь Компанія активно залучає до команди молодь

Крім того, МХП активно залучає до своєї команди молодь, яка є рушійною силою змін і має велике бажання навчатися, працювати і відбудовувати Україну. Молоді спеціалісти відрізняються також критичним та креативним мисленням, умінням працювати в команді, займатися самоосвітою, відстоювати власну думку і брати на себе відповідальність. Яскравою представницею саме такої прогресивної української молоді є Віолетта Повалій – молодша агрономка «МХП-Агро-С».

Віолетта – харків’янка, закінчила бакалаврат Державного біотехнологічного університету в Харкові. Зараз продовжує навчання на магістратурі, де вивчає агрономію. Із соцмереж дізналася про вакансію у «МХП-Агро-С», зателефонувала. Пізніше з нею зв’язалися представники підприємства та запропонували роботу. Так дівчина опинилася в Переяславі, і 9 квітня цього року розпочала свою професійну діяльність.

Наша сім`я – цілком звичайна, ніхто професійно не був пов'язаний із сільськогосподарською діяльністю, – говорить Віолетта. – Тато – юрист, мама – майстер манікюру. Я середня дитина, маю старшого та молодшого братів. Півжиття ми прожили в Харкові, а зараз життя нас розкидало...

Агрономка Віолетта Повалій: "Контролюю роботу сівалки, а на жнивах рахую втрати за комбайном"

– У чому полягає Ваша робота?

Моя посада – молодша агрономка, і я виконую вказівки провідного агронома. Слідкую за сівалкою, контролюю глибину ґрунту при посіві, разом із моїм керівником виконую налаштування сівалки. Під час жнив – рахую втрати за комбайном, проводжу калібрування комбайна, оглядаю поля та виконую інші важливі завдання.

– Наразі побутує думка, що жінки, дівчата в агрономії – явище поки що рідкісне, і взагалі ця професія «чоловіча». Як Ви вважаєте, це – стереотип?

Абсолютно з цим не погоджуюся. Хто сказав, що це «чоловіча» професія? Навпаки, зараз, зважаючи на ситуацію в державі, набагато вигідніше брати на роботу саме жінок. Можливо, раніше, у колгоспах чи радгоспах, років 30 тому, все було зовсім інакше.

Тоді стиль життя був інший – жінка мала в першу чергу варити борщі та глядіти дітей. Сільськогосподарська техніка та оснащення були менш розвиненими, не такими вдосконаленими, як сучасні. Колишні норми та умови праці теж, думаю, не можна було й порівняти з тим, що ми маємо зараз.

Сучасні аграрії працюють з комп'ютерами, аналізують дані, використовують новітні технології для підвищення ефективності виробництва. Мені, наприклад, дуже подобається моя робота, і я планую надалі залишатися в цій сфері.

Сучасні аграрії працюють з комп'ютерами Сучасні аграрії працюють з комп'ютерами

Реклама

Агрономка Віолетта Повалій: "Контролюю роботу сівалки, а на жнивах рахую втрати за комбайном"

Джерело: pereiaslav.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua