Що відомо про якість питної води у Києві через забруднення Десни: подробиці

07 вересня 2024 р. 11:10

07 вересня 2024 р. 11:10


Якість питної води у Києві знаходиться в межах норми, якщо ситуація погіршиться —  застосують додаткові реагенти для знезараження. Чи може потрапити забруднена вода із Десни до Деснянського водозабору розповіли представники столичного водоканалу та КМДА.

Як інформує "Київводоканал", вода, яка подається у будинки киян, безпечна, загроз для споживачів наразі немає. Профільні служби моніторять стан питної води в акваторії річок Десна і Дніпро та розробляють комплекс заходів, щоб забезпечити жителів столиці питною водою.

" Фахівці "Київводоканалу" постійно відбирають проби води як на етапі водозабору, так і на всіх етапах водопідготовки. У разі погіршення показників у Десні, технологічний процес водопідготовки буде негайно скоригований. За необхідності фахівці застосують відповідні реагенти, щоб гарантувати належний рівень очищення та безпеки води для споживачів ", — заявили у пресслужбі водоканалу. Що відомо про якість питної води у Києві через забруднення Десни: подробиці

У КМДА наголошують , що станом на зараз дійсно спостерігається погіршення якості води річки Сейм. Показники питної води у столиці залишаються в нормі. Киян просять не панікувати та довіряти лише перевіреній інформації.

Раніше ми писали, що на Чернігівщині почали процес очищення води річки Десна від забруднення.

Держводагентство підтвердило забруднення Сейму та Десни: подробиці

Що відомо про якість питної води у Києві через забруднення Десни: подробиці

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua