За літо в Києві зафіксували понад 9 тисяч порушень благоустрою: подробиці

07 вересня 2024 р. 16:30

07 вересня 2024 р. 16:30


Протягом літа у Києві зафіксували понад 9 тисяч порушень благоустрою. Інспектори склали 876 протоколів за стихійну торгівлю, МАФи, поганий стан доріг та сміттєзвалища.

Про це інформує Департамент територіального контролю столиці.

Найбільше штрафів виписали за незаконне розміщення МАФів — 3 686 приписів і 379 протоколів. За літні майданчики у недозволених місцях інспектори видали 910 приписів і склали 152 протоколи. Власники тимчасових споруд попередньо отримували припис з вимогою надати дозвільні документи або демонтувати ятки самостійно. Після невиконання фахівці "Київблагоустрою" виконували остаточний демонтаж споруди.

Серед порушень були зауваження щодо відновлення територій після аварійних робіт (767 приписів), незадовільний стан автомобільних доріг і тротуарів, стихійних сміттєзвалищ, пошкодження або знищення зелених насаджень. За літо в Києві зафіксували понад 9 тисяч порушень благоустрою: подробиці

" Вулиці Києва мають бути естетично привабливими й безпечними — як для жителів, так і для гостей. Важливо, щоб ті, хто живе і працює у столиці, розуміли власну участь у створенні міського комфорту, а також наслідки безвідповідальності чи невиконання встановлених зобов’язань ", — підкреслив директор Департаменту Михайло Буділов.

Якщо вчасно не виконати припис "Київблагоустрою", необхідно заплатити штраф від 340 до 1 700 грн.

Нагадаємо, у центрі Києва демонтували рекламу висотою 8 метрів .

Скільки МАФів демонтували у Києві за три місяці літа: фото

За літо в Києві зафіксували понад 9 тисяч порушень благоустрою: подробиці

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua