В центрі Києва зруйнували декор на будинку-пам'ятці архітектури: фото

07 вересня 2024 р. 18:16

07 вересня 2024 р. 18:16


У центрі Києва на фасаді історичного будинку в стилі модерн на вулиці Євгена Чикаленка невідомі почали руйнувати декоративні елементи — збивати ліпнину. Роботи вчасно зупинили активісти.

Про це повідомив Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

" Без жодних дозволів і дозвільних документів почалася руйнація декоративних елементів фасаду цієї пам'ятки ", — йдеться у дописі. В центрі Києва на улиці Євгена Чикаленко зруйнували декор на будинку-пам'ятці архітектури: фото

В центрі Києва на улиці Євгена Чикаленко зруйнували декор на будинку-пам'ятці архітектури: фото

Першими помітили руйнацію представники ГО "Справжній Київ". Вони викликали поліцію та повідомили про інцидент у Департамент. Наразі демонтаж зупинено, порушники понесуть відповідальність згідно з законом України.

Будівля на вулиці Чикаленко, 14 — це будинок пам'ятка архітектури, який належить Київської міської станції та комісійно-позичкового відділення Південно-Західної залізниці. Його побудували у 1912-1914 роках за проєктом українського архітектора Олександра Вербицького. В центрі Києва на улиці Євгена Чикаленко зруйнували декор на будинку-пам'ятці архітектури: фото

Раніше ми писали, що біля станції метро "Площа Українських Героїв" активісти зняли мозаїку зі стіни художньої студії ім. Осташинського .

"Шаги, гривні, карбованці": у Києві представили українські гроші 1917–1921 років

В центрі Києва зруйнували декор на будинку-пам'ятці архітектури: фото

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua