Карта бойових дій в Україні 13 вересня

13 вересня 2024 р. 08:34

13 вересня 2024 р. 08:34


Сьогодні, 13 вересня, в Україні розпочався 933 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. ЗСУ виходять з оточення та проводять локальні контратаки.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 13 вересня.

Російська армія розгорнула додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) в Курську область для підтримки контратак і можливих наступальних операцій. Частини 137-го та 51-го полків ВДВ беруть участь у бойових діях на сіверському напрямку і в Курській області.

Карта бойових дій. Фото understandingwar.org

Війська РФ 12 вересня продовжували обмежені наземні атаки на північ і північний схід від міста Харкова, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська наступали на північ від Харкова біля Глибокого та Липців і на північний схід від Харкова біля Вовчанська, Тихого та Хатища. Харківське угруповання військ України повідомило, що росіяни відновлюють боєздатність 11-го танкового полку (18-та мотострілецька дивізія), 82-го мотострілецького полку (69-та мотострілецька дивізія) та 4-ї добровольчої розвідувально-штурмової бригади у Вовчанську. Підрозділи 136-ї окремої мотострілецької бригади зазнали втрат поблизу Тихого. Також зазначається, що підрозділи 136-ї окремої мотострілецької бригади зазнали втрат поблизу Тихого.

Карта бойових дій. Фото understandingwar.org

12 вересня російські війська продовжили наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Російський блогер стверджував, що російські війська просунулися в полях на захід і південь від Піщаного (на південний схід від Куп’янська), але ISW не знайшло підтвердження цих тверджень. За даними Генштабу України, російські війська продовжили наступальні дії на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, на захід від Сватового біля Андріївки, на південний захід від Сватового біля Твердохлібового і Дружелюбівки, на північний захід від Кремінної біля Макіївки, Греківки, Невського, на захід від Кремінної біля Торського і Тернів, і на південний захід від Кремінної біля Діброви.

Карта бойових дій. Фото understandingwar.org

11 і 12 вересня російські війська продовжували наступальні дії на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського та на південний схід від Сіверська в районі Виїмки.

Російські війська нещодавно просунулися на північ від Часового Яру на західному (правому) березі каналу Сіверський-Донець Донбасуна тлі продовження наступальних операцій Росії в цьому районі 12 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 вересня, показують, що російські війська просунулися на північ від Калинівки на західному березі Сіверсько-Донецько-Донбаського каналу. За даними Генштабу України, 12 вересня росіяни вели наступальні дії на північний схід від Часового Яру в районі Залізнянського та на південь у районі Ступочок.

Карта бойових дій. Фото understandingwar.org

Російські окупаційні війська 12 вересня продовжували наступальні дії на торецькому напрямку, але підтверджених успіхів не досягли.Блогер РФ стверджує, що російські війська просунулися далі по вулиці Центральній у східному Торецьку та захопили мікрорайон №1 (південно-східний Торецьк), хоча ISW не знайшло візуального підтвердження цих тверджень. 11 і 12 вересня російські війська також продовжували наступальні операції на північний схід від Торецька в районі Дачного та на південь від Торецька в районі Ню-Йорка та Нелипівки.

Карта бойових дій. Фото understandingwar.org

Армія РФ нещодавно просунулась на південний схід від Покровська та продовжили наступальні операції в покровському напрямку 12 вересня. Геолокаційні кадри опубліковані 11 вересня, на яких російські солдати вільно діють на півдні України (на південний схід від Покровська) і взаємодіють з українськими цивільними добровольцями, свідчать про те, що російські війська нещодавно просунувся в південній частині міста, а кадри 12 вересня зафіксували просування вздовж залізниці на північний схід від Новогродівки.

Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися в південно-східну Лисівку (на захід від Новогродівки, а не від селища, яке також називається Лисівка на схід від Українська) і захопили все поселення, хоча ISW не знайшло візуального підтвердження цих тверджень. Зокрема, російський блогер стверджував, що російські війська, які діяли на південний схід від Покровська, просунулися вздовж фронту шириною 8,5 кілометрів і глибиною 2,6 кілометра на південь від Нетайлового, на захід від Невельського та на північ від Красногорівки, хоча це узгоджується з попередніми заявами Росії в цьому районі. 11 і 12 вересня російські війська продовжували наступальні дії на схід від Покровська в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля та Гродівки та на південний схід від Покровська в напрямку Новотроїцького та в районі Новогродівки, Селидового, Михайлівки, Українського та обох населених пунктів під назвою Лисівка.

Російська армія продовжила наступ на захід від Донецька, просунувшись полями на захід від Красногорівки і захопивши Хостре. Геолокаційні кадри 12 вересня підтвердили, що російські війська просунулися в Хостре і в полях на північний схід та південний схід від населеного пункту. Російські блогери повідомляють, що, попри значні втрати, російські механізовані групи закріпилися в Хострі. Окрім того, російські війська продовжували наступ у районі Георгіївки, а також на північний схід від Вугледара в Костянтинівці, Катеринівці і Водяному.

12 вересня російські війська продовжили наступ на південний захід від Донецька, але змін на лінії фронту не було. Генштаб України 12 вересня також повідомив, що російські війська продовжили наземні штурми в районі кордону Донецько-Запорізької області в районі Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки), але підтверджених змін на лінії фронту немає.

Карта бойових дій. Фото understandingwar.org

11 і 12 вересня тривали бої на заході Запорізької області в районі Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного), але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.Російський блогер стверджував, що російські війська захопили українську позицію на захід від Новопокровки (на північний схід від Роботиного) і прилеглу лісову зону, але ISW не знайшло підтвердження цієї заяви.

Карта бойових дій. Фото understandingwar.org

12 вересня на східному (лівобережному) Херсонщині тривали бої, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Повідомляється, що на Херсонському напрямку діють підрозділи 31-ї повітряно-десантної (ВДВ) бригади РФ.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

Карта бойових дій в Україні 13 вересня

Джерело: VGORODE (Київ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua