Забруднення річки Десна дісталося Київщини, — Держводагенство

16 вересня 2024 р. 12:56

16 вересня 2024 р. 12:56


Пляма забруднення, що рухається Десною, вже дійшла до Київської області. Про це розповів в ефірі телемарафону голова Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак.

«На сьогоднішній момент забруднення дійшло до 336 км від впадіння по річці Десна, тобто воно знаходиться вже у Київській області між селами Літки та Рожни. Але основна концентрація забруднення знаходиться у Чернігівській області між селами Остер та Максим», – підкреслив Гопчак.

Він зазначив, що експерти почали фіксувати перші ознаки зміни кольору води та рівня каламутності у Десні у Київській області.

За словами Гопчака, киянам не варто хвилюватися щодо якості питної води, адже фахівці «Київводоканалу» вживають усіх заходів для унеможливлення потрапляння брудної води у домівки містян.

Нагадаємо, що раніше у Міндовкіллі повідомили, що Держводагентство, підпорядковані водогосподарські організації та лабораторії Держекоінспекції проводять постійний щоденний моніторинг якості води річок Сейм та Десна.

Пізніше, заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко заявила, що якість води у річці Сейм почала покращуватись, а забруднення Десни значно сповільнилось і фіксується точково.

Фото: з відкритих джерел

Забруднення річки Десна дісталося Київщини, — Держводагенство

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua