Забруднена вода з Десни вже дісталася Київщини: що відомо

16 вересня 2024 р. 13:43

16 вересня 2024 р. 13:43


Забруднена вода з річки Десна вже дісталася Київської області.

Про це в етері телемарафону розповів голова Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак.

Забруднення дійшло до 336 км від впадіння в річку Десна, тобто воно вже на Київщині — між селами Літки та Рожни, що у Броварському районі. Там вже помітили зміну кольору води. Втім, як зазначає Гопчак, основна концентрація забруднення все ще знаходиться в Чернігівській області, між селами Остер і Максим.

“Як і прогнозував Укргідрометцентр, від 14 до 16 вересня забруднена вода має досягти Київської області та питних водозаборів. Так воно і відбувається", — додав Гопчак.

Водночас жителям столиці хвилюватись не варто, фахівці “Київводоканалу” вживають заходів, щоб брудна вода не потрапила у домівки містян. Зокрема, з-за кордону прибуло 120 тонн активованого вугілля для додаткового очищення, на водоймах встановилюють бонові (плавучі) бар’єри та реагенти для усунення забруднення. Киян забезпечать питною водою, яка відповідатиме санітарним нормам.

Нагадаємо, 28 серпня 2024 року мер Вишгорода Олексій Момот повідомив, що у річці Десна виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону. Згодом у КОВА спростували цю інформацію та заявили, що перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у річці Десна в межах Київської області не виявлено.

У Києві зафіксували три нові температурні рекорди: подробиці

Забруднена вода з Десни вже дісталася Київщини: що відомо

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua