Центр «Родина 4.5.0» став переможцем конкурсного відбору проєктів: що відомо

16 вересня 2024 р. 14:50

16 вересня 2024 р. 14:50


Фастівський Центр медичної та соціально-психологічної підтримки для ветеранів та їх родин «Родина 4.5.0» став переможцем конкурсного відбору проєктів «Варто: шлях відновлення» Українського ветеранського фонду.

Організатори конкурсу зазначили, що отримали 70 проєктних заявок, з яких Експертна рада Українського ветеранського фонду обрала 16 переможців, які отримають від 500 тисяч до 1 000 000 гривень на розвиток своїх проектів.

Конкурсний відбір проєктів «Варто: шлях відновлення», оголошений Українським ветеранським фондом, спрямований на підтримку громадських організацій, діяльність яких направлена на захист прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів ветеранів та членів їх сімей. Обов’язковим пріоритетом конкурсного відбору стала реінтеграція ветеранів та членів їх сімей до активного життя, забезпечення збереження та відновлення їх фізичного стану.

Центр «Родина 4.5.0» став переможцем конкурсного відбору проєктів: що відомо

Саме на реалізацію цього пріоритету і був спрямований проєкт Центру «Родина 4.5.0» «Простір реабілітаційних можливостей для ветеранів в Центрі «Родина 4.5.0».
Проєкт Центру «Родина 4.5.0» був розроблений та поданий на розгляд експертної комісії конкурсу з метою підвищення рівня ефективності фізичної реабілітації ветеранів через покращення матеріально-технічної бази для такої реабілітації та максимальне урізноманітнення програм фізичного відновлення. Так, в межах реалізації проєкту планується закупити й встановити професійне реабілітаційне обладнання для занять адаптивною фізичною культурою та організувати і провести курси іпотерапії для ветеранів та ветеранок.

Зазначений проєкт є дуже різностороннім та включає різні активності, серед яких кожен з ветеранів зможе обрати бажані для себе. Крім того, заплановані в межах проєкту активності будуть реалізовуватись з урахуванням категорій ветеранів, тобто з урахуванням рівня їх фізичної підготовки та стану здоров'я кожного, що передбачає індивідуальний підхід до кожного ветерана, який отримає реабілітаційні послуги в Центрі. До того ж, проєкт популяризуватиме серед ветеранів спорт та активний спосіб життя, сприяючи їх реінтеграції в цивільне життя.
Унікальність проєкту та неймовірне прагнення команди проєкту забезпечувати якісну та ефективну реінтеграцію та соціалізацію, психологічну та фізичну реабілітацію ветеранів та ветеранок не лишила байдужими експертів Експертної ради Українського ветеранського фонду.

Варто додати, що партнерами проєкту виступили Громадська організація «Спортивна нація м. Фастів» та Громадська організація «Центр партнерства та інновацій «Синергія», які допомагали та підтримували Центр «Родина 4.5.0» на кожному етапі конкурсного відбору, а також будуть залучені до реалізації запланованих в межах проєкту заходів.

Центр медичної та соціально-психологічної підтримки для ветеранів та їх родин «Родина 4.5.0» функціонує в Фастівській громаді з серпня 2022 року з метою створення безпечного комфортного простору для надання медико-психологічної, реабілітаційної та консультаційної допомоги ветеранам та їх родинам за адресою: м. Фастів , вул Київська, 57.

Нагадаємо, протягом березня 2024 року у Центрі медичної та соціально-психологічної підтримки для ветеранів та їх родин «Родина 4.5.0» провели низку заходів на тему «Безкоштовне професійне навчання в закладах професійної освіти, служби зайнятості, ваучери на навчання та гранти» для учасників бойових дій.

Реклама

Центр «Родина 4.5.0» став переможцем конкурсного відбору проєктів: що відомо

Центр «Родина 4.5.0» став переможцем конкурсного відбору проєктів: що відомо

Центр «Родина 4.5.0» став переможцем конкурсного відбору проєктів: що відомо

Джерело: fastivnews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua