У Києві прокуратура вимагає знести незаконний готельно-ресторанний комплекс і розірвати договори оренди в прибережній смузі Дніпра

16 вересня 2024 р. 21:21

16 вересня 2024 р. 21:21


Прокуратура вимагає через суд знести незаконний готельно-ресторанний комплекс і розірвати договори оренди в прибережній смузі Дніпра. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Господарський суд міста Києва розпочав провадження у справі за позовом Київської міської прокуратури, який подано в інтересах держави проти Київської міської ради та приватного товариства.

Згідно з даними прокуратури, позов стосується знесення самовільно збудованого готельно-ресторанного комплексу, розташованого на вул. Набережно-Корчуватській, 35, скасування його державної реєстрації, визнання недійсним договору оренди та повернення земельних ділянок водного фонду у власність територіальної громади міста.

Встановлено, що фізична особа, спираючись на рішення районного суду, яке пізніше було скасовано апеляційним судом, зареєструвала за собою право власності на самовільно збудований готельно-розважальний комплекс.

«Реєстрація права власності на ці об’єкти нерухомості стала підставою для того, щоб у 2018 році товариство отримало в оренду земельну ділянку площею майже 0,6 га, яка є частиною земель водного фонду і перебуває під особливою охороною держави, де будівництво заборонене. Згодом товариство самовільно зайняло суміжну ділянку без жодних документів. Через ці дії громадяни не мають можливості безперешкодного доступу до берегової лінії Дніпра», — йдеться в повідомленні.

Фото: Київська міська прокуратура

У Києві прокуратура вимагає знести незаконний готельно-ресторанний комплекс і розірвати договори оренди в прибережній смузі Дніпра

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua