На Київщині сталось 109 пожеж за добу

16 вересня 2024 р. 21:48

16 вересня 2024 р. 21:48


У Київській області за добу сталося 109 пожеж. З вогнем активно борються рятувальники, добровольці та місцеві пожежні команди. Про це в Фейсбук повідомили ГУ ДСНС України у Київській області.

За даними рятувальників, від невеликого вогнища до не контрольованого полум’я – лише один крок. Але вогонь за хвилини знищує гектари рослинності та майно паліїв і їх сусідів.

«Сухі цифри статистики: м. Яготин Бориспільського району, тут внаслідок сильних поривів вітру пожежа розповсюдилась на очерет у заплаві р. Супій на площі 20 Га; поблизу сіл Заворичі та Кулаженці Броварського району вогонь перекинувся на територію лісництва, існувала загроза перекидання на сільські будинки, підприємства і нафтобазу, загальна площа загорання становила 13 Га.», — розповіли в ГУ ДСНС.

На Київщині сталось 109 пожеж за добу

Крім того, фахівці зазначили, що для ліквідації і приборкання пожеж в екосистемах Київської області були задіяні всі сили і засоби підрозділів ДСНС, включаючи резервні, а також добровольчі пожежні формування та небайдужі відчайдушні місцеві мешканці.

Зокрема, як зазначили в ДСНС, внаслідок пожежі були втрати, проте – мінімальні.

На Київщині сталось 109 пожеж за добу

Фото: ГУ ДСНС України у Київській області

На Київщині сталось 109 пожеж за добу

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua