САП вимагає визнати необґрунтованими активи на 2,4 млн грн службовця Нацполіції у столиці

19 вересня 2024 р. 18:40

19 вересня 2024 р. 18:40


Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає визнати необґрунтованими активи на суму 2,4 мільйона гривень, які належать службовцю Національної поліції. Про це повідомляють в САП.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура, використовуючи матеріали НАЗК і результати власного збору доказів, подала позов до Вищого антикорупційного суду з вимогою визнати необґрунтованими активи на суму 2,4 млн грн, що належать службовцю центрального апарату Національної поліції України, та стягнути їх в дохід держави (цивільна конфіскація).

«Згідно з даними перевірки службовцем центрального апарату Національної поліції України придбано квартиру у місті Києві. Купівля цієї нерухомості начебто здійснена за рахунок коштів, позичених у матері працівника поліції, які вона також позичила у третьої особи», — йдеться в повідомленні.

Аналіз доходів учасників цих правовідносин не виявив офіційних джерел походження зазначених коштів. У зв’язку з цим прокурор подав до суду позов про конфіскацію квартири в дохід держави.

В САП звернули увагу, що за заявою прокурора про забезпечення позову ВАКС накладено арешт на це майно.

Фото: ілюстративне

САП вимагає визнати необґрунтованими активи на 2,4 млн грн службовця Нацполіції у столиці

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua