Київрада звернулась до Голови Верховної Ради з вимогою термінового захисту енергетичної інфраструктури

19 вересня 2024 р. 18:40

19 вересня 2024 р. 18:40


Київрада звернулась до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури. Про це повідомили в Київській міській раді.

19 вересня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 61 депутат підтримав це звернення.

Водночас, депутатка Київської міської ради Людмила Ковалевська повідомила, що минулого року Державне агентство відновлення і розвитку інфраструктури анонсувало впровадження трирівневої системи захисту енергетичних об’єктів за рахунок державного фінансування.

«Станом на кінець 2023 року 103 об’єкти критичної інфраструктури мали отримати принаймні перший рівень захисту — габіони навколо енергооб’єктів. До середини цього року основну мережу головних підстанцій «Укренерго» мало бути забезпечено другим рівнем захисту, тобто бетонними спорудами, які мали б захистити автотрансформатори не лише від осколків, але і від ударів дронів. І, врешті, мав бути підготовлений третій рівень захисту для 22 підстанцій в 14 областях України, який мав би витримати навіть ракетні удари. Однак руйнації після російських атак ставлять питання чи було дійсно реалізовано трирівневу систему захисту для цих об’єктів», —  наголосила Людмила Ковалевська.

Депутатка зазначила, що регулярні обстріли з боку російських агресорів, спрямовані на руйнування енергетичної системи України, а також підкреслюють необхідність забезпечення її надійного захисту.

«Київ вимагає термінового проведення засідання Верховної Ради України, заслуховування звіту Уряду і ухвалення рішень, які дозволять прискорити захист критичної інфраструктури. Зокрема, уряд має прозвітуватися про те скільки загалом об’єктів реально потрапили до програми додаткового захисту та скільки на це було виділено коштів. В умовах війни кожна помилка має ціну в десятки. А то й сотні людських життів», – резюмувала Людмила Ковалевська.

Фото: ілюстративне

Київрада звернулась до Голови Верховної Ради з вимогою термінового захисту енергетичної інфраструктури

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua