Грузія може втратити безвіз — Politico

20 вересня 2024 р. 00:57

20 вересня 2024 р. 00:57


Як пише видання Politico, причина – антидемократичні дії грузинської влади та її антизахідна риторика.

Зокрема, представник виконавчого органу ЄС підтвердив, що в разі, якщо партія влади “Грузинська мрія” продовжить свій авторитарний курс, можливі всі варіанти реагування, “включно з потенційним тимчасовим призупиненням схеми лібералізації візового режиму”.

“У межах діалогу про лібералізацію візового режиму між ЄС і Грузією та відповідного Плану дій від Грузії вимагалося досягти конкретних показників, зокрема забезпечення захисту основних прав і запобігання дискримінації”, – додав він.

Співрозмовник Politico зазначив, що в разі розвитку “подій, що становлять ризик для внутрішньої безпеки Шенгенської зони, а також у разі подальшого занепаду демократії в Грузії”, буде зроблена відповідна оцінка.

Як відомо, парламент Грузії ухвалив скандальний  закон “Про прозорість іноземного впливу”, який порівнюють з російським законом про “іноагентів”.  А 17 вересня парламент Грузії ухвалив у третьому читанні законодавчий пакет про “сімейні цінності та захист неповнолітніх”, відомий як “закони проти ЛГБТ-пропаганди” , який критикували в ЄС і Раді Європи.

До слова, інженери столичного проєктного інституту заробляли мільйони гривень, відновлюючи російські НПЗ.

Грузія може втратити безвіз — Politico

Джерело: bigkyiv.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua