Кличко відповів, чи перейменують вулицю Герцена на честь Василя Копаня

17 жовтня 2024 р. 10:55

17 жовтня 2024 р. 10:55


Віталій Кличко відповів на петицію щодо перейменування вулиці Герцена на честь загиблого "азовця" Василя Копаня на позивний "Незнайка". Петиція набрала необхідні голоси за добу.

Мер Києва підтримує електронну петицію № 13218 про перейменування зазначеної вулиці з деякими нюансами. Чи перейменують вулицю Герцена у Києві на честь азовця Василя Копаня: відповідь Кличка

Кличко зазначив, що вулиці та інші об'єкти, названі на честь Олександра Герцена, не підпадають під дію Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії". Тому задля законного перейменування необхідно подати документи на ім'я мера. Йдеться про пропозицію щодо зміни назви вулиці, її обґрунтування, інформаційну довідку про Василя Копаня та письмову згоду родичів.

" У разі надходження відповідного переліку документів зазначене питання буде розглянуто виконавчим органом Київської міської ради ", — наголосив Віталій Кличко.

Раніше "Наш Київ писав", як триває процес перейменування у 2024 році, куди звертатися із пропозиціями зміни назв і скільки об’єктів досі залишаються пов’язаними назвами з росією.

У Подільському районі перейменували вулицю Брюсова: нова назва

Кличко відповів, чи перейменують вулицю Герцена на честь Василя Копаня

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua