У КМДА вимагають замалювати мурал з Будановим – що сталось

17 жовтня 2024 р. 14:49

17 жовтня 2024 р. 14:49


Про це повідомляє Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

Як зазначається, мурал був самовільно нанесений на бічному фасаді будинку на вулиці Введенській, 6, що охороняється законодавством України у сфері охорони культурної спадщини, тому що є памʼяткою архітектури місцевого значення (занесений до Державного реєстру нерухомих памʼяток України наказом Міністерства культури України від 29.12.2016 №1273, охоронний № 997-Кв).

Відповідно до частини другої статті 24 Закону України “Про охорону культурної спадщини” використання памʼятки має здійснюватися відповідно до визначених або встановлених режимів використання, у спосіб, що потребує якнайменших змін і доповнень памʼятки та забезпечує збереження її елементів матеріальної автентичності, просторової композиції, а також елементів обладнання, упорядження, оздоби тощо”, – пояснили у Департаменті.

Крім того, нагадують у КМДА, Київська міська рада прийняла Порядок нанесення монументальних розписів (муралів) у м. Києві, який не допускає нанесення монументальних розписів (муралів) на фасадах будівель, що є об’єктами культурної спадщини.

Відтак, Департамент видав Приписи з вимогою привести фасад пам’ятки за адресою: вул. Введенська, 6 до належного стану.

Разом з тим, місто запропонує альтернативне місце у міському просторі, яке за умови проходження процедури, описаної в Порядку та отримання відповідних погоджень, можна буде використати для реалізації даної ініціативи.

Читайте таож: Новий мурал в столиці з Будановим в ромашках – кияни пропонують власну версію картини

У КМДА вимагають замалювати мурал з Будановим – що сталось

Нагадаємо, мурал, про який йде мова, днями створили художниці сестри Фельдман на фасаді будинку на вулиці Введенській, 6. ЗМІ вважають , що на ньому зображений глава української розвідки Кирило Буданов.

У КМДА вимагають замалювати мурал з Будановим – що сталось

Джерело: bigkyiv.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua