Обіди для учнів молодших класів тепер будуть безкоплатними: їх профінансує держбюджет

17 жовтня 2024 р. 15:47

17 жовтня 2024 р. 15:47


Батьки учнів молодших класів Кагарлицької громади, тепер не будуть доплачувати за шкільні обіди . Витрати на харчування повністю покриватимуть із державного бюджету.

Кабінет міністрав своєю постановою направив понад 2 мільярди гривень субвенцій місцевим бюджетам, щоб забезпечити безкоштовним гарячим харчуванням учнів 1–4 класів. Надійшла така субвенція й у Кагарлицьку громаду.

Коли розпочнеться безкоштовне харчування на Кагарличчині

Під час позачергової сесії 17 жовтня 2024 року, депутати Кагарлицької міськради внесли відповідні зміни до існуючого рішення «Про звільнення від оплати за харчування дітей пільгових категорій у закладах освіти Кагарлицької міської територіальної громади».

Раніше бюджет громади брав на себе повністю харчування учнів молодших класів пільгових категорій - це 228 дітей, а за всіх інших 50 % доплачували батьки. Тепер усі 956 учнів 1–4 класів матимуть безплатні шкільні обіди.

Якщо хтось з учнів молодших класів харчувався в шкільній їдальні, бо батьки не мали змоги доплатити за обід, то тепер цю проблему вирішено.

Як заначила начальник відділу освіти Кагарлицької міськради Надія Омельченко, безоплатне харчування учнів молодших класів розпочнеться із 21 жовтня. Вартість обідів не зміниться і залишиться на рівні 45 гривень на дитину.

Що потрібно, щоб отримати субвенцію

Як зазначають у Міністерстві освіти й науки України, субвенція може бути використана як для придбання продуктів харчування, так і для оплати послуг кейтерингу та/або аутсорсингу.

Основні умови для надання субвенції:

  • Гаряче харчування організовується для всіх учнів початкових класів (1–4 класи).
  • У закладі освіти організовано процес очного навчання або поєднується очне з дистанційним.
  • Заклади освіти можуть організовувати харчування самостійно через аутсорсинг або співпрацювати з підприємствами, що займаються кейтерингом.
  • Розрахунок вартості гарячого харчування для учнів початкових класів не має перевищувати вартість харчування для учнів 5–11 (12) класів.
  • Усі процеси мають відповідати вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305, нормам НАССР та законодавству з питань безпечності та якості харчових продуктів.

Реклама

Обіди для учнів молодших класів тепер будуть безкоплатними: їх профінансує держбюджет

Джерело: kagarlyk.city