СБУ заочно повідомила підозру російському генералу, який командував операцією «Київ за три дні»

17 жовтня 2024 р. 16:20

17 жовтня 2024 р. 16:20


СБУ заочно повідомила підозру російському генералу, який командував операцією «Київ за три дні». Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Служба безпеки України зібрала доказову базу проти генерал-майора Володимира Селівьорстова, колишнього командира 106-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил росії.

На початку повномасштабного вторгнення він керував військовою операцією із захоплення Києва з північно-західного напрямку. Згідно з планом російського Генерального штабу, 24 лютого 2022 року його десантні підрозділи повинні були захопити аеродром у Гостомелі, а потім окупувати все селище.

Якщо б окупанти успішно виконали свої завдання, вони мали намір закріпитися в захоплених районах, створивши стратегічний плацдарм для подальшого наступу на столицю України — Київ.

Згодом українські захисники завдали нищівного удару по штабу окупантів у Бучанському районі, де перебував російський генерал Володимир Селівьорстов разом із командним складом його дивізії. У результаті атаки Селівьорстов та його заступники зазнали тяжких поранень.

«На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Селівьорстову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб)», — йдеться в повідомленні.

Наразі тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати воєнного злочинця країни-агресора.

Фото: з відкритих джерел

СБУ заочно повідомила підозру російському генералу, який командував операцією «Київ за три дні»

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua