У Києві вирішили замалювати мурал з Будановим

17 жовтня 2024 р. 18:34

17 жовтня 2024 р. 18:34


Мурал, присвячений начальнику ГУР МО Кирилу Буданову, був нанесений без дозволу на будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, розташованому на вулиці Введенській, 6. Про це повідомив Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

В Департаменті зазначили, через те що мурал створили без необхідних дозволів та погоджень, його необхідно буде замалювати, а фасад будівлі відновити до належного вигляду.

У КМДА повідомили, цей будинок охороняється чинним законодавством, оскільки занесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України наказом Мінкультури. Згідно із законом України «Про охорону культурної спадщини», використання цього об’єкта має здійснюватися з мінімальними змінами або доповненнями.

«Тим більш, що згідно з рішенням Київради, яка затвердила в липні цього року Порядок нанесення монументальних розписів у Києві, не допускається нанесення муралів на фасадах будівель, що є об’єктами культурної спадщини. Тож Департамент видав приписи з вимогою привести фасад пам’ятки на вулиці Введенській, 6 до належного стану», – уточнили в пресслужбі.

Водночас в КМДА наголосили, що  Київ запропонує альтернативне місце в міському просторі, яке можна буде використати для реалізації цієї ініціативи – згідно з ухваленим Порядком та відповідними погодженнями.

Нагадаємо, раніше зазначалось, що на Подолі з’явився масштабний мурал, на якому зображений начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Він зображений на ромашковому полі та з котиком на руках. Створили стінопис сестри Мішель та Ніколь Фельдман.

Фото: з відкритих джерел

У Києві вирішили замалювати мурал з Будановим

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua