Вищий антикорупційний суд зняв арешт з «Межигір’я» Януковича

18 жовтня 2024 р. 10:37

18 жовтня 2024 р. 10:37


Вищий антикорупційний суд зняв арешт з резиденції «Межигір’я», а також із земельної ділянки, на якій розташований цей комплекс. Про це повідомляє Transparency International Ukraine.

У повідомленні зазначається, що клопотання про зняття арешту з майна колишнього президента Віктора Януковича подав представник Кабінету міністрів України.

Захисники Януковича виступали проти зняття арешту, оскільки вважають, що спочатку потрібно дочекатися кінцевого рішення у справі про привласнення резиденції «Межигір’я», де обвинуваченими є Віктор Янукович та його син Олександр. Проте суддя виніс рішення про скасування арешту, зазначили в організації.

Верховна Рада ще у 2023 році ухвалила закон, який повернув «Межигір’я» у державну власність з офіційною назвою Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я».

«Тож таке рішення судді ВАКС можна вважати останнім кроком перед остаточною передачею колишньої резиденції Януковича державі. Крім того, головуючий суддя повідомив, що на наступних засіданнях справу Януковичів вже будуть розглядати по суті», — зазначили у Transparency International Ukraine.

Фото: з відкритих джерел

Вищий антикорупційний суд зняв арешт з «Межигір’я» Януковича

Джерело: www.kyivschina24.com