Продуктові ярмарки: скільки провели з початку 2024-го та як багато киян їх відвідує

18 жовтня 2024 р. 13:47

18 жовтня 2024 р. 13:47


Від початку 2024 року у Києві відбулося понад 2 тисячі продуктових сільськогосподарських ярмарків. А за місяць торговельні майданчики з фермерською продукцією відвідують близько пів мільйона киян.

Про це розповів директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков.

“Головне завдання сільськогосподарських ярмарків — це соціальна складова: дати можливість фермерам без посередників продавати свою продукцію киянам. А містянам — купувати свіжу та якісну продукцію за приємнішими цінами, ніж на ринках чи в магазинах”, — зазначив Володимир Костіков.

Він додав, що місто розробляє електронну платформу, де буде модуль “Ярмарки”, який дасть змогу побачити онлайн всю необхідну інформацію про кожного учасника ярмарки: документи, лабораторні дослідження, реєстраційні дані ФОП. Також створення модуля допоможе учасникам ярмаркових заходів швидко подавати заявки та оперативно отримувати відповідну послугу.

Фермери матимуть доступ до схем розміщення об’єктів торгівлі на сезонних і сільськогосподарських ярмарках міста, зможуть дізнатися всю інформацію про кількість торговельних місць, групи товарів тощо. Для участі буде достатньо зареєструватися в системі та завантажити необхідний пакет документів.

Також на платформі створять реєстр, який міститиме список усіх запланованих і проведених ярмарків. Крім того, модуль допоможе уникнути будь-яких корупційних складових під час проведення ярмаркових заходів. А б езпосередньо на ярмарках, на кожній ятці планують розміщувати QR-код, за яким покупець зможе дізнатися всю інформацію щодо продавця.

“Наш Київ” вже писав, що 19-20 жовтня у столиці змінить маршрути низка автобусів і тролейбусів .

Гарбузові вікенди у КиївЗоо: кого годуватимуть цими вихідними

Продуктові ярмарки: скільки провели з початку 2024-го та як багато киян їх відвідує

Джерело: nashkiev.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua