У трьох київських закладах профтехосвіти охочі можуть безкоштовно здобути робітничі професії

18 жовтня 2024 р. 19:37

18 жовтня 2024 р. 19:37


У столиці стартував набір на короткострокові курси за технічними спеціальностями. Ця ініціатива реалізується завдяки фінансовій підтримці уряду Японії в рамках проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні». Про це повідомляє Департамент освіти і науки КМДА.

«Столиця потребує робітничих професій, тому наші партнери фінансують такі освітні проєкти, де кожен охочий може отримати фахові компетенції – чи то електромонтажника, чи то слюсаря – яких бракує на ринку праці сьогодні. Особливо актуальним це є для людей, які вимушено залишили свої домівки, а для працевлаштування в новому місті бракує знань. Також програмою передбачено надання слухачам навчальних матеріалів, спецодягу», – розповіла директорка Департаменту Олена Фіданян.

Заклади в яких можна безкоштовно отримати професії:

  • «Київський професійний коледж будівництва і комунального господарства» пропонує освоїти професії «монтажника санітарно-технічних систем і устаткування», «електромонтажника вторинних ланцюгів». Термін навчання — 2 місяці.;
  • «Київський професійний коледж цивільного будівництва» пропонує оволодіти фахом «слюсаря-сантехніка» чи «озеленювача». Термін навчання — 1 місяць;
  • «Київський професійний енергетичний коледж» проводить навчання за професією «електромонтажник силових мереж та електроустаткування». Термін навчання — 4 тижні.

В КМДА наголосили, що навчання планується розпочати 4 листопада. Після завершення курсів слухачі отримають сертифікат від освітнього закладу, а також набудуть професійних компетенцій, які допоможуть їм у працевлаштуванні.

Фото: Юлія Устич

У трьох київських закладах профтехосвіти охочі можуть безкоштовно здобути робітничі професії

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua