У Київській області посилюють контроль через спалах пташиного грипу на Білоцерківщині

18 жовтня 2024 р. 22:46

18 жовтня 2024 р. 22:46


У Київській області посилюють контроль через спалах пташиного грипу на Білоцерківщині. Про це повідомили на ресурсах Держпродспоживслужби.

Згідно з повідомленням, вірус H5N1, більш відомий як «Пташиний грип», було зафіксовано у чотирьох лебедів, які проживають у селі Мала Сквирка, що на Білоцерківщині.

Наразі ділянку річки у межах села визнано епізоотичним вогнищем, наразі працівники Держпродспоживслужби працюють над локалізацією та недопущенням поширення хвороби.

З міркувань безпеки було створено 3-х кілометрову буферну зону, до якої увійшли с. Мала Сквирка та с. Яблунівка Фурсівської громади та с. Фесюри Маловільшанської громади.

Також було визначено 10-кілометрову зону спостереження та нагляду, до якої увійшли: с. Матюші, с. Трушки, с. Пилипча, с. Городище, с. Бакали, с. Мала Вільшанка, с. Коржівка, с. Сорокотяги, с. Гайок, с. Тарасівка. с. Фастівка, с. Щербаки, с. Городище-Пустоварівське, с. Березна, с. Михайлівка, селище Веснянка та с. Пустоварівка Білоцерківського району Київської області.

Фото: ілюстративне

У Київській області посилюють контроль через спалах пташиного грипу на Білоцерківщині

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua