До Києва прибув очільник МЗС Франції — мета візиту

19 жовтня 2024 р. 11:14

19 жовтня 2024 р. 11:14


Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро. Фото: akhbarelyom.com

У суботу, 19 жовтня, до Києва з робочим візитом прибув міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро. Він має послання для українців.

Мета візиту

Напередодні візиту Барро в ефірі державної радіостанції France Inter заявив, що їде в Україну, щоб "донести голос Франції, нагадати людям, що Франція не відвертається від України".

"Йдеться про безпеку нашого континенту, включаючи продовольчу та енергетичну", — сказав міністр.

Відомо, що глава МЗС Франції вже зустрівся зі своїм українським колегою Андрієм Сибігою. В ці хвилини починаються переговори між міністрами.

"Ми повинні спочатку дати українцям можливість вести переговори, коли вони захочуть, з позиції сили. Ми також повинні готуватися до миру. Якщо на наступному мирному саміті будуть створені умови для того, щоб запросити росію — що ж, зі свого боку я докладу всіх зусиль для того, щоб Росія прийняла іншу мову — мову міжнародного права, яке ми захищаємо", наголосив Барро.

Нагадаємо, 10 жовтня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном . Глава держави представив йому розгорнутий План перемоги України.

Також ми писали, що Франція планує передати Україні першу партію безпілотників-камікадзе Colibri, які виготовляє компанія Delair. Ударні дрони успішно пройшли усі випробування.

До Києва прибув очільник МЗС Франції — мета візиту

Джерело: kyiv.novyny.live

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua