Тривалість підготовки мобілізованих на базі чотирьох навчальних центрів збільшили з 30 до 45 діб

20 жовтня 2024 р. 15:26

20 жовтня 2024 р. 15:26


Тривалість підготовки мобілізованих на базі чотирьох навчальних центрів збільшили з 30 до 45 діб. Про це під час брифінгу повідомив полковник ЗСУ Євген Межевікін.

«Один із важливих кроків, які зроблені для нарощення підготовки та покращення якості навчання військовослужбовців у навчальних центрах є збільшення термінів базової загальновійськової підготовки. З цією метою розроблена та затверджена програма БЗВП з терміном навчання 1,5 місяця», — повідомив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗСУ Євген Межевікін.

Нагадаємо, зараз тривалість підготовки мобілізованих складає 30 діб, а пілотний проєкт зі збільшення тривалості підготовки має показати ефективність такого підходу.

Проєкт зі збільшення тривалості підготовки запущено на базі чотирьох навчальних центрів Збройних сил. Наразі в експерименті бере участь 500 військовослужбовців.

Серед нових дисциплін — основи застосування БПЛА та окопних засобів РЕБ та РЕР.

Результати пілотного проєкту будуть відомі в грудні цього року, тоді ж прийматиметься рішення щодо поширення такої практики на інші навчальні центри.

Фото: з відкритих джерел

Тривалість підготовки мобілізованих на базі чотирьох навчальних центрів збільшили з 30 до 45 діб

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua