Як зареєструвати власне нерухоме майно у Державному реєстрі речових прав: деталі

21 жовтня 2024 р. 13:16

21 жовтня 2024 р. 13:16


До кого звернутися, які документи треба подати фастівчанам та що потрібно знати, щоб зареєструвати власне нерухоме майно у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно - розповідаємо у статті.

  • особисто через ЦНАП (м. Фастів , пл.Соборна, 1) для опрацювання державним реєстратором
  • в електронній формі через портал Дія
  • в електронній формі через нотаріуса При подачі документів особисто, заявник пред’являє документи у відповідності до вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та іх обтяжень»

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: право на компенсацію від держави мають власники пошкодженого майна, що було зареєстровано (внесено) до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

ВАЖЛИВО: за відсутності в архівному попередньому реєстрі чи архівах інформації про нерухоме майно, громадянин повинен отримати довідку БТІ про зареєстроване право власності на об’єкт нерухомості, яке виникло до 01 січня 2013 року.

ОСОБЛИВОСТІ: якщо на момент реєстрації в домоволодінні є вже зміни згідно останнього діючого техпаспорту, то потрібно обновити технічний паспорт з внесенням технічного паспорту до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Внесення даних у цей реєстр захищає права власника, убезпечує від можливих шахрайських дій з боку третіх осіб.

Нагадаємо, що потрібно знати власникам державних актів права власності на землю старого зразка.

Реклама

Як зареєструвати власне нерухоме майно у Державному реєстрі речових прав: деталі

Джерело: fastivnews.city