На Київщині зросте в 4 рази кількість дітей з інвалідністю, які отримають реабілітаційні послуги

21 жовтня 2024 р. 15:27

21 жовтня 2024 р. 15:27


На Київщині триває реалізація цільової програми «Турбота» на 2021-2025 роки, яка спрямована на реабілітацію дітей з інвалідністю. В цьому році кількість дітей з інвалідністю, які отримають реабілітаційні послуги, зросте в 4 рази. Про це повідомили в КОВА.

На Київщині також продовжується реалізація програми підтримки дітей з інвалідністю, яка здійснюється згідно з Порядком використання коштів, затвердженим Кабінетом Міністрів.

Ця державна програма забезпечує фінансування реабілітаційних послуг, що допомагають дітям з інвалідністю отримувати необхідну медичну, психологічну та соціальну допомогу, спрямовану на їхній розвиток і покращення якості життя.

«Згідно з державною програмою, у 2024 році реабілітаційними заходами забезпечено 880 дітей Київщини. Для забезпечення дитини послугами один з батьків дитини чи її законний представник має подати заяву разом з необхідними документами до місцевих органів за місцем реєстрації дитини (структурний підрозділ соціального захисту населення або ЦНАП)», — йдеться в повідомленні.

Послуги з реабілітації надаються безкоштовно в межах встановленої граничної вартості реабілітаційних заходів для кожної дитини, що визначається відповідно до ступеня обмеження життєдіяльності.

Для дітей з інвалідністю з І та ІІ ступенем обмеження вартість таких заходів становить 16 000 грн, а для дітей з інвалідністю з ІІІ ступенем — 25 000 грн.

Фото: ілюстративне

На Київщині зросте в 4 рази кількість дітей з інвалідністю, які отримають реабілітаційні послуги

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua