Кличко тимчасово відсторонив від виконання обовʼязків заступника голови КМДА Володимира Прокопіва

22 жовтня 2024 р. 10:05

22 жовтня 2024 р. 10:05


Мер Києва Віталій Кличко у своїх соціальних мережах відреагував на журналістське розслідування, проведене Bihus.Info, щодо його заступника Володимира Прокопіва.

Кличко заявив, що звертається до правоохоронних та антикорупційних органів з проханням перевірити викладені факти. На час проведення перевірки він відсторонює Прокопіва від виконання його обов’язків, щоб забезпечити об’єктивність розслідування.

Нагадаємо, що за даними розслідувачів, Прокопів через членів своєї родини та близьких до нього осіб володіє значною кількістю елітної нерухомості в Києві.

У 2015 році на тестя Прокопова — Андрія Штурмая була оформлена компанія ТОВ «ВП СЕРВІС». Згодом на цю компанію оформили квартиру та офіси загалом на близько 600 кв.м. в різних районах столиці. У 2020 році, компанія також придбала 150 кв.м. в ЖК «Тетріс Холл» в центрі.

Серед іншого, його теща придбала будинок у котеджному містечку «Нова Ходосівка» його площа — близько 190 кв.м., а орієнтовна ринкова вартість станом на дату купівлі — від 180 тисяч доларів.

Також нерухомістю володіє дружина Віра. Зокрема, на неї зареєстроване ТОВ «ВП ГРУП». На другий день повномасштабного вторгнення у 2022 році компанія внесла кошти в будівництво ЖК «Сігнечер», нині найдорожчого комплексу в усій столиці.

Фото: з відкритих джерел

Кличко тимчасово відсторонив від виконання обовʼязків заступника голови КМДА Володимира Прокопіва

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua