За посаду не тримаюсь — заступник Кличка написав заяву про звільнення

22 жовтня 2024 р. 12:01

22 жовтня 2024 р. 12:01


Заступник мера Києва Володимир Прокопів. Фото: КМДА

Заступник міського голови Києва Володимир Прокопів написав заяву на звільнення . Це трапилося після розслідування журналістів Bihus.Info. щодо нерухомості у посадовця.

Про це повідомив Володимир Прокопів у своєму Facebook у вівторок, 22 жовтня.

Звільнення Прокопіва

"Друзі, звичайно, я подивився першу і другу частину розслідування Bihus.Info, яка стосувалася мене та моєї родини. За всі роки своєї публічної діяльності, роботи в органах місцевого самоврядування, на державній службі я завжди був відкритим до журналістів. Що, власне, вони і підтвердили у своєму матеріалі" , — написав Прокопів.

Він заявив, що йому не має чого приховувати і сам запросив родичів та друзів на чесну розмову з журналістами, де відповідав на усі запитання.

За словами посадовця, він з повагою ставиться до роботи правоохоронців та інших контролюючих державних служб, і, якщо вони будуть вбачати ознаки порушень у діях Прокопіва, він готовий до перевірок.

"Для мене важлива моя репутація та чесне імʼя моєї родини. Про причини зацікавленості мною, як голова найбільшої фракції у Київраді, розумію. Працюю далі. За посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався, тому написав заяву на звільнення, на ім'я Київського міського голови", — наголосив заступник Кличка.

Що передувало

Нагадаємо, журналісти Bihus.Іnfo 15 жовтня опублікували першу частину розслідування, де заявили, що родина Володимира Прокопіва скупила низку об'єктів нерухомості по столиці. Деякі з них були придбані за цінами, нижчими за ринкові. Ця нерухомість з'явилася за роки роботи посадовця в Київраді та міській адміністрації.

Вже 21 жовтня на сайті з'явилася друга частина розслідування , де вказується, що двоє друзів Прокопова через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об'єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Мер Києва Віталій Кличко 22 жовтня заявив, що відсторонив свого заступника Володимира Прокопіва після скандалу з нерухомістю. Також Кличко закликав правоохоронців перевірити інформацію.

За посаду не тримаюсь — заступник Кличка написав заяву про звільнення

Джерело: kyiv.novyny.live

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua