У ТЦК пояснили процес формування списків та кому відправляють повістки поштою

22 жовтня 2024 р. 13:10

22 жовтня 2024 р. 13:10


Повістки поштою отримують і ті особи, які оновили дані, і ті, хто не з’являвся до ТЦК та СП. Водночас списки оповіщення військовозобов’язаних формує не територіальний центр комплектування . Про це в етері телемарафону заявив начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування у місті Києві Олег Коротченко.

«Певні алгоритми щодо внесення певних військовозобов’язаних до списків оповіщення створюються за ініціативою Міністерства оборони. Тобто конкретно вони обирають за допомогою засобів системи «Оберіг», хто буде підлягати оповіщенню. Таким чином це працює», – зазначив Олег Коротченко.

Він наголосив, що, зокрема, зона відповідальності ТЦК не передбачає формування списків тих людей, які отримають повістку поштою. Відомство ж безпосередньо формує самі повістки, затверджує їх електронним підписом і передає далі.

«Після отримання повістки поштою військовозобов’язаний має з’явитися до ТЦК та СП за місцем перебування на обліку та надати ВОД. Далі буде вжито всіх необхідних заходів щодо можливості подальшої служби», – зазначив Олег Коротченко.

За словами Коротченко, попри те, що процес надсилання повісток Укрпоштою вже запущено, більше людей до ТЦК та СП поки що не прибуває. До того ж зауважує він, є випадки, коли повістки у поштовій скриньці помилково отримували люди з інвалідністю.

«Якісно, на жаль, такого швидкого стрибка щодо кількості явок до ТЦК та СП не відбулося. До ТЦК і СП йдуть особи, що впевнені у своїх підставах на відстрочку чи бронювання або це якісь проблемні питання, що можуть бути вирішені на користь військовозобов’язаного», – сказав Коротченко.

Крім того, найбільшою складністю пошти, на думку Коротченко, є досить довгий процес отримання повістки.

Фото: Київщина 24/7.

У ТЦК пояснили процес формування списків та кому відправляють повістки поштою

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua