Прокуратура фактично підтвердила причетність Прокопіва до приватизації за заниженою ціною

22 жовтня 2024 р. 19:02

22 жовтня 2024 р. 19:02


Заступник мера міста Володимир Прокопів. Фото: Facebook

Київська міська прокуратура у вівторок, 22 жовтня, фактично підтвердила слід заступника мера міста Володимира Прокопіва у приватизації приміщення н а території "Експоцентру України" за заниженою ціною. Через це бюджет Києва недоотримав суму в розмірі 330 тисяч гривень.

Приватизація за занижено ю ціною

"Інформуємо, що один з епізодів приватизації комунального майна за заниженою вартістю, описаний у сюжеті журналістки Bihus.Info Лесі Іванової, вже був предметом досудового розслідування, яке завершено влітку 2024 року" , — йдеться у повідомленні.

Там пояснили, що мова щодо приватизації приміщення площею 168 метрів по вулиці Академіка Глушкова у Голосіївському районі Києва.

Наприкінці серпня Солом’янська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора одного з Департаментів КМДА та двох оцінювачів. Їх звинувачують у службовій недбалості та зловживання повноваженнями, а також складання підробленого документа під час приватизації комунальної нерухомості.

"На думку сторони обвинувачення, це приміщення було приватизоване за заниженою вартістю, внаслідок чого бюджет столиці недоотримав 330 тисяч гривень", — уточнили в прокуратурі.

Тому суд наклав арешт на це приміщення, а прокуратурою було заявлено цивільний позов до обвинувачених на суму завданих збитків.

Нагадаємо, заступник мера Києва Володимир Прокопів написав заяву на звільнення на тлі розслідування журналістів Bihus.Info щодо його нерухомості .

Крім того, двоє друзів Прокопова через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об'єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Прокуратура фактично підтвердила причетність Прокопіва до приватизації за заниженою ціною

Джерело: kyiv.novyny.live

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua