Підрядник будівництва метро на Виноградар поклав гроші на депозит замість фінансування робіт

22 жовтня 2024 р. 19:20

22 жовтня 2024 р. 19:20


Підрядник будівництва метро на Виноградар замість фінансування робіт поклав державні кошти на депозит. Про це повідомили на ресурсах Київської міської прокуратури.

«Київською міською прокуратурою було встановлено, що комерційна структура всупереч законодавству розмістила кошти, отримані з бюджету столиці на будівництво метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар, на депозитних рахунках у банку. Таким чином вона заробила відсотки в сумі понад 139 млн гривень»,— йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах Київської міської ради з метою стягнення з підрядника коштів, набутих у результаті схеми.

За період з 2021 року справу розглядали різні суди. Зрештою 21 жовтня 2024 року Північний апеляційний господарський суд відхилив апеляцію підрядника та залишив в силі рішення Господарського суду.

Таким чином, вимога прокуратури була задовільнена – підрядна організація має повернути в бюджет міста понад 139 млн грн.

Фото: Київська міська прокуратура

Підрядник будівництва метро на Виноградар поклав гроші на депозит замість фінансування робіт

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua