"Радію, що син повернувся живим": захисника з Переяславщини звільнили з російського полону

23 жовтня 2024 р. 12:36

23 жовтня 2024 р. 12:36


На рідну землю в Україну 18 жовтня повернулися з російського полону ще 95 військових з Донеччини, Харківщини, Київщини, Чернігівщини та Херсонщини. Двоє з них – воїни з Переяславщини. Радістю від поверненя сина Ділшота Шаропова поділилася його мама з читачами Переяслав .City.

Мама Ділшота Зіна Хусайнова проживає у Пристромах. Розмовляємо з нею телефоном, відчувається, як вона хвилюється, плаче і радіє водночас. Каже, їй важко описати свої почуття, бо вона щаслива, що син нарешті на волі, але стурбована через його фізичний стан.

– Побачитися нам поки не дозволяють, але ми вже поговорили з ним телефоном – він двічі до мене дзвонив. Радію, що хоч голос його почула. Мій чоловік помер, молодший син теж помер. Ми удвох із Ділшотом залишилися. Зараз він перебуває на реабілітації. З нашої розмови я зрозуміла, що він лежачий, але не зізнається, що з ним. Та, слава Богу, що живий. Я щодня молилася, просила Бога, щоб він уберіг мого синочка, і щиро вірила, що він милостивий.

Жінка розповіла, що її син захищає Україну з 2014 року і відтоді був неодноразово тяжко поранений. Проте, коли почалася повномасштабна війна, відразу ж пристав до лав ЗСУ – 25 лютого 2022 року.

З 2014 року різне було. То його тітушки якось сильно побили, лікувався. Тоді в «Айдарі» був, отримав тяжкі поранення, у Польщі в лікарні лежав, і там йому з голови чотири пневматичні кулі дістали. Важка операція була, тривала реабілітація. Зміцнів трохи і знову повернувся в АТО – у батальйоні «Донбас» служив. Потім знову був поранений, лікувався. А далі – повномасштабний наступ росії, і з 25 лютого 2022 року він знову боронить Україну.

У полон Ділшот потрапив 26 січня 2024 року. Дев'ять місяців там був. Коли мені дзвонив, то відразу сказав, що здоровим і неушкодженим він би нізащо не здався в полон, вони його пораненого забрали з поля бою. Розповів, що йому там якусь операцію зробили і потім він тривалий час був у лазареті.

Пані Зіна продовжує ходити до церкви і молитися, щоб Бог дав сил її сину всі випробування здолати, зміцніти і жити. Жінка вірить, що разом із Божою допомогою їм усе вдасться. Нині ж чекає, коли їм дозволять побачитися і обійнятися. Їй дуже цього хочеться.

Переяславщина радіє разом із Зіною Хусайновою і вірить, що всі наші чоловіки, жінки і діти повернуться в Україну. Тримаймося, Перемога обов'язково буде за нами!

Реклама

"Радію, що син повернувся живим": захисника з Переяславщини звільнили з російського полону

Джерело: pereiaslav.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua