Обухівський РТЦК підозрюють у допомозі обвинуваченим у справі про зґвалтування неповнолітньої дівчинки втекти від правосуддя через мобілізацію

23 жовтня 2024 р. 12:43

23 жовтня 2024 р. 12:43


Обухівський РТЦК ймовірно допомагає обвинуваченим у справі про зґвалтування неповнолітньої дівчинки на Закарпатті втекти від правосуддя через мобілізацію. Про це повідомила юридична компанія «Міллер», адвокати якої представляють інтереси потерпілої.

За словами адвокатів, двоє обвинувачених у справі про зґвалтування неповнолітньої дівчини на Закарпатті у березні цього року досягли повноліття і перед завершенням судового розгляду вирішили мобілізуватися. При цьому, вони не мають військової освіти, не служили строкову службу та не є офіцерами запасу, тому їх не можуть мобілізувати без добровільної згоди.

«Проте зараз вони чомусь поїхали саме до Обухівського РТЦК у Київській області, хоча постійно проживають у Закарпатській області. Такий крок викликає чимало запитань: навіщо їм їхати до іншого регіону? І чому обвинувачені вирішили мобілізуватися саме перед дебатами, тобто завершальною фазою процесу, після якої суд має оголосити свій вирок? Чи не є це спробою уникнути суду?», – зазначають адвокати.

Сьогодні, 22 жовтня, на засіданні їхній захист подав клопотання про відкладення судового розгляду через те, що напередодні обвинувачених мобілізували. У «Міллері» стверджують, що надані копії повісток про виклик до ТЦК не були ніким завірені. Тож, для перевірки правдивості цих даних, суд направить запит до Обухівського РТЦК.

«По своїй суті це призведе до зупинення судового розгляду стосовно цих двох обвинувачених до моменту їхньої демобілізації. Окрім того, третьому обвинуваченому в листопаді цього року також виповниться 18, і ми припускаємо, що він теж спробує таким саме способом уникнути судового розгляду», – підкреслюють адвокати.

У «Міллері» наголошують, що з моменту події пройшло 3 роки, і більшість свідків, яких допитували в судових засіданнях, вже не пам’ятають багато важливих деталей події, про які вони зазначали напочатку досудового розслідування.

«Припускаю, що мобілізація обвинувачених не є їх щирим бажанням стати до захисту своєї країни, адже вони могли це зробити ще в березні цього року, а не перед закінченням судового процесу. На мою думку, це своєрідний спосіб реалізації стратегії захисту для того, щоб через декілька років, після демобілізації обвинувачених, коли до справи зменшиться рівень суспільної уваги та більшість свідків взагалі забудують обставини події, повернутись до судового розгляду», – коментує адвокат Юридичної компанії Міллер Ілля Воробйов.

Крім цього, адвокати заявили про аналогічну ситуацію з Обухівським РТЦК у «Кагарлицькій справі» – обвинувачені у зґвалтуванні поліціянти вирішили мобілізуватися саме перед оголошенням вироку.

Фото: з відкритих джерел.

Обухівський РТЦК підозрюють у допомозі обвинуваченим у справі про зґвалтування неповнолітньої дівчинки втекти від правосуддя через мобілізацію

Джерело: www.kyivschina24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua